Elevii care au obținut performanțe la olimpiade au fost premiați

  • 22 Decembrie 2014 17:05
Elevii care au obținut performanțe la olimpiade au fost premiați

Elevii care au obținut performanțe la olimpiadele regionale și internaționale au fost premiați astăzi, în cadrul Galei Olimpicilor. Premiile au fost înmânate de premierul în exercițiu Iurie Leancă.

În acest an, elevii din Republica Moldova au obținut 25 de medalii, dintre care una de aur, două de argint și 22 de bronz, la matematică, informatică, fizică, ecologie, chimie.

În cadrul Galei au fost premiați și 19 profesori care au pregătit elevii olimpici pentru participarea la concursuri internaționale.

În 2014, lotul olimpic a reprezentat R. Moldova la olimpiadele internaționale și regionale din 10 țări: Macedonia, Bulgaria, Olanda, Turcia, Africa de Sud, Kazahstan, Rusia, Vietnam, Taiwan și Argentina.

„Faptul că ați reușit în acest an să adunați 25 de medalii la cele mai complicate discipline mă face să fiu mult mai încrezător în viitorul țării noastre”, a declarat Prim-ministrul.

„Fiind elev olimpic am avut și momente de disperare, dar am avut puterea de a trece peste ele și astăzi mă regăsesc în această sală. Anume de aici începe formula mea de succes. Puterea de a trece peste momentele de disperare, înmulțit cu talentul pe care îl posed, cu momentele de inspirație, plus munca asiduă, înmulțit cu dedicație, toate acestea le împărțim la prietenul nostru-lenea”,  a povestit Gabriela Buza de la liceul teoretic „Orizont”,  medaliată la olimpiada internațională de ecologie.

Dionisie Nipomici, olimpic la matematică: „Dacă ar fi să calculăm în procente, atunci 5% ar fi talentul, iar restul, 95 la sută,  indubitabil ar fi munca. Dacă vrei să lași un nume în istorie, trebuie să îți spui niște scopuri practic imposibile, să aspiri spre un ideal și eu mereu mi-am pus drept scop aurul absolut, chiar dacă încă nu l-am obținut”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău