Elevi din patru școli învăță limba germană, predată într-un mod interactiv

  • 19 Decembrie 2018 19:06
Elevi din patru școli învăță limba germană, predată într-un mod interactiv

Elevii din patru școli din Republica Moldova învăță limba germană, predată într-un mod interactiv, în cadrul proiectului DeutschMobil, inițiat de Ambasada Germaniei. Elevii vor fi ghidați și de profesorii Centrului Cultural German Akzente, care le vor prezenta animații lingvistice. Primii le-au încercat elevii Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din Chișinău, transmite IPN.

Elena Cernei, directoarea Liceului „Onisifor Ghibu”, spune că este bine să cunoști mai multe limbi și, mai ales, germana, deoarece este una dintre cele mai vorbite în Europa. În acest an, din 1 septembrie, cinci clase de a V-a, în total 150 de elevi, și 60 de elevi de clasa a X-a au început a studia germana. Astfel, la Liceul „Onisifor Ghibu” se învață patru limbi străine: engleza, franceza, rusa și germana.

Șeful adjunct al Ambasadei Germaniei în Republica Moldova, Florian Seitz, spune că sunt doi ani de când Ambasada Germaniei la Chișinău a dat viață proiectului DeutschMobil, mai întâi pilotându-l sub forma unor cercuri de limbă germană, iar acum ca disciplină interactivă. Proiectul vrea să crească numărul de elevi care studiază germana în Republica Moldova. „Germana nu este o limbă dificilă, a învăța germana este o plăcere când elevii și profesorii sunt motivați”, spune Florian Seitz. Iar, odată predată interactiv și vesel, totul devine mai accesibilă și atractiv.

Directoarea Centrului Cultural German Akzente, Corina Gîrla, spune că, în cadrul proiectului, școlilor le vor fi oferite animații lingvistice, dar și seturi de manuale, adaptate particularităților de vârstă, conținutul cărora corespund cadrului european pentru limbi. Centrul susține, de asemenea, sesiuni de informare pentru profesori, elevi și părinți despre oportunitățile care se deschid cunoscând limba germană.

Maxim Cîtîșcenco, elev în clasa a X-a „B”, spune că germana este pentru el o limbă grea, care însă devine mai accesibilă datorită profesoarei sale. O altă elevă a liceului, Cătălina Balan, consideră că germana este o limbă foarte interesantă, pe care a ales-o să o învețe alături de limba engleză. Pentru Mădălina Croitoru germana a devenit una din limbile preferate. Eleva crede că, dacă mai mulți ar cunoaște limba germană, le-ar fi mult mai ușor în viață. Săptămânal, tânăra face două ore de germană.

Pe lângă Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din Chișinău, din proiectul DeutschMobil mai fac parte două școli din Râbnița și o școală din Vulcănești. Școlilor le-au fost puse la dispoziție materiale didactice în valoare de patru mii de euro.

Sursa: IPN

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
23
Cer acoperit de nori
Umiditate:53 %
Vint:2,1 m/s
Thu
20
Fri
20
Sat
19
Sun
20
Mon
21

Curs oficial BNM 12 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5131 0.0706
USD 16.5477 -0.0041
RON 4.0364 0.0157
UAH 0.5999 0.0001
RUB 0.2273 0.0028
Arhivă Radio Chișinău