Elevi din Căușeni vizitează România în cadrul proiectului „Cheia spre țară”

  • 23 Iulie 2018 12:46
Elevi din Căușeni vizitează România în cadrul proiectului „Cheia spre țară”

Un grup de elevi și profesori din raionul Căușeni vizitează România în perioada 22-27 iulie, în cadrul unui proiect al Institutului “Eudoxiu Hurmuzachi”, susținut de Guvernul de la București prin Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, transmite MOLDPRES.

Cei peste 45 de elevi și cadre didactice de la liceele "Mihai Eminescu” și "Alexei Mateevici” din Căușeni se află în România într-o excursie tematică, prilejuită de Centenarul Marii Uniri.

Printre destinațiile ce urmează să fie vizitate de tinerii turiști căușeneni se numără Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti”, Muzeul Național de Științe Naturale "Grigore Antipa”, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național Cotroceni, Palatul Parlamentului  ș.a.

Vizita elevilor din Căușeni se înscrie în cadrul  proiectului „Cheia spre țară”.

Programul se adresează elevilor de la liceele din  Republica Moldova și are drept scop facilitarea cunoașterii de către aceștia a istoriei naționale.

El este organizat de Institutul "Euxodiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Proiectul "Cheia spre țară” a început în 2016 și se desfășoară anual, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din R.Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău