Directoarea liceului românesc din Grigoriopol, reținută de transnistreni

  • 04 Iulie 2019 10:16
Directoarea liceului românesc din  Grigoriopol, reținută de transnistreni

Directoarea Liceului „Ștefan cel Mare și Sfânt” din orașul Grigoriopol, Eleonora Cercavschi, a fost reținută timp de 40 de minute, ieri, la postul de control din Doroțcaia de așa-numiții vameși transnistreni.

Potrivit unei informații a Asociației Promo LEX, așa-numiții vameși au solicitat Eleonorei Cercavschi, în ciuda prezentării legitimației de profesor, să coboare din automobil pentru a fi verificat. Directoarea a dat geamurile mașinii în jos, dar a refuzat să părăsească automobilul.

La solicitarea acesteia de a întocmi un proces verbal, grănicerii au zis că nu pot oferi un asemenea document. În scurt timp Eleonorei Cercavschi i-au permis să plece. În dimineața zilei de ieri, când Eleonora Cercavschi, a traversat același post vamal, în drum spre teritoriul controlat, a fost reținută mai mult decât de obicei.

Asociația Promo LEX  menționează că reținerea automobilului pentru control detaliat este o măsură pe care așa numiții vameși o aplică foarte rar.

La fel, menționăm că nu este pentru prima dată când directoarea de la Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Grigoriopol este reținută. Cu aproximativ un an în urmă mașina acesteia a fost confiscată pe motiv că plăcuța cu numerele de înmatriculare a mașinii pe care o conducea ar fi fost falsă.

Asociația Promo-LEX califică incidentul drept o nouă intimidare a pedagogilor școlilor cu predare în limba română din stânga Nistrului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău