Elefanții sălbatici care au părăsit o rezervație din China, ghidați de autorități spre habitate adecvate

  • 14 Iunie 2021 18:29
Elefanții sălbatici care au părăsit o rezervație din China, ghidați de autorități spre habitate adecvate

Turma de elefanți asiatici sălbatici din provincia Yunnan, care a părăsit o rezervație naturală din China în urmă cu circa un an, va fi ghidată către un habitat adecvat, au anunțat duminică autoritățile chineze, relatează Xinhua, citat de AGERPRES.

Elefanții din această turmă, care au părăsit habitatul inițial din prefectura autonomă Xishuangbanna Dai, situată în Yunnan, au captat atenția la nivel mondial după ce au parcurs o distanță de aproximativ 500 de kilometri ajungând, miercurea trecută, în orașul Kunming, capitala provinciei, cu o populație de circa 8 milioane de locuitori.

Sâmbătă, 14 elefanți au rămas în regiunea Shijie din orașul Yuxi, potrivit reprezentanților centrului însărcinat cu monitorizarea migrației acestor animale. Un alt elefant care s-a desprins de turmă în urmă cu peste o săptămână a rămas în districtul Jinning din Kunming.

Autoritățile au declarat că vor direcționa migrația elefanților cu ajutorul momelilor sub formă de hrană și prin blocarea drumurilor, adăugând că vor profita de condițiile meteorologice favorabile pentru a ghida elefanții spre habitate adecvate.

Sâmbătă, autoritățile locale au desfășurat 319 angajați, peste 600 de vehicule și 18 drone pentru a monitoriza turma și pentru a preveni conflictele dintre oameni și elefanți.

În total, 3.548 de persoane au fost evacuate sâmbătă din calea turmei de elefanți, notează Xinhua.

Timp de peste o lună, autoritățile au trimis polițiști să escorteze elefanții, au evacuat drumurile pentru a le facilita trecerea și au folosit alimente pentru a preveni pătrunderea lor în zonele dens populate.

Habitatul disponibil pentru ultimele populații de elefanți sălbatici din China s-a micșorat gradual de-a lungul anilor, pădurile tropicale din Xishuangbanna fiind înlocuite cu plantații de bananieri, ceai și arbori de cauciuc sau utilizate pentru cultivarea unor plante profitabile folosite în medicina chineză tradițională.

Nu este cunoscut motivul pentru care turma a ales să se îndrepte spre nord.

Datorită eforturilor de conservare realizate în provincia Yunnan în ultimul deceniu, numărul elefanților sălbatici s-a dublat, punând o presiune tot mai mare asupra resurselor și terenurilor locale.

Elefanții sălbatici sunt protejați în China, având o populație estimată în prezent la 300 de exemplare, în creștere față de cele 193 de exemplare recenzate în anii '80.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău