Electorala 2024 | Un candidat la funcția de președinte a prezentat la CEC listele de subscripție cu semnături

  • 26 August 18:00
Electorala 2024 | Un candidat la funcția de președinte a prezentat la CEC listele de subscripție cu semnături

Fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, a prezentat Comisiei Electorale Centrale listele de subscripție cu 25 de mii de semnături în sprijinul candidaturii sale la alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Pretendentul la funcția de președinte declară că grupul său de inițiativă a demonstrat o mobilizare exemplară și a colectat semnăturile în mai puțin de trei zile.

Grupul de inițiativă al lui Alexandr Stoianoglo este primul care depune la CEC listele de subscripție cu semnăturile colectate. 

Acesta este nu doar un exercițiu administrativ, ci un barometru al nemulțumirilor și al speranțelor unei societăți care își dorește un alt tip de conducere. În spatele fiecărei semnături stă un cetățean care caută un lider profesionist și responsabil, capabil să asigure dreptate pentru toți!”, a declarat Alexandr Stoianoglo, care în această competiție electorală are susținerea Partidului Socialiștilor.

CEC are la dispoziție 7 zile pentru a verifica semnăturile și a decide înscrierea lui Alexandr Stoianoglo în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Pentru a fi înregistrați în cursa electorală, pretendenții trebuie să prezinte autorității electorale cel puțin 15 mii și cel mult 25 de mii de semnături din cel puțin jumătate din unitățile administrativ-teritoriale de nivelul al doilea, adică din raioane și municipiile Chișinău și Bălți.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Sun
16
Mon
17
Tue
20
Wed
21
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău