Electorala 2024 | Tinerii basarabeni care studiază în Iași sunt încurajați să participe activ la alegerile din 20 octombrie

  • 18 Octombrie 12:44
Electorala 2024 | Tinerii basarabeni care studiază în Iași sunt încurajați să participe activ la alegerile din 20 octombrie

Tinerii basarabeni care studiază în România au fost încurajați să participe activ la alegerile de duminică pentru funcția de președinte și pentru direcția europeană a țării. În cadrul unei conferințe desfășurate la Iași, ei au putut să afle mai multe despre procedurile electorale și să înțeleagă importanța fiecărui vot în procesul democratic.

Studenții basarabeni din Iasi au organizat un eveniment dedicat informării despre alegerile prezidențiale și referendumul privind modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la UE, scrie TVR Moldova.

Au fost abordate aspectele procedurii electorale, iar invitații au răspuns întrebărilor despre alegeri și implicarea civică.

Cristian Iazajii are 25 de ani și s-a născut în raionul Dondușeni din Republica Moldova.

A urmat un liceu sanitar iar în 2023 a absolvit Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ,,Nicolae Testemițanu” din Chișinău. A susținut examenul de rezidențiat toamna trecută și de la 1 ianuarie 2024 este rezident la Spitalul Parhon din Iași.

Primăria municipiului Iași se implica pentru a a se asigura ca procesul electoral se va desfasura fară evenimente.

Pentru votul din 20 octombrie, în România sunt organizate 16 secții de votare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău