Electorala 2024 | Partidul „Renaștere” a fost înregistrat în calitate de participant la referendum

  • 06 Septembrie 17:19
Electorala 2024 | Partidul „Renaștere” a fost înregistrat în calitate de participant la referendum

Partidul Politic „Renaștere” a fost înregistrat în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de către Comisia Electorală Centrală, transmite IPN.

Conform cererii de înregistrare, formațiunea va promova opțiunea de vot „NU” la referendum.

Comisia Electorală Centrală mai are în proces de examinare două cereri pentru înregistrarea în calitate de participant la referendum. Una este de la Partidului Politic „Șansă”, care a declarat că va promova opțiunea de vot „NU”, iar cealaltă este de la Partidul Social Democrat European, care își propune să promoveze opțiunea „DA”.

Cu Partidul „Renaștere”, în total până în prezent, CEC a înregistrat cinci participanți la referendum: Partidul Comuniștilor cu opțiunea „NU”, Partidul Politic Verde Ecologist, Partidul Politic Mișcarea Respect Moldova și Partidul Politic Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa – toate patru cu opțiunea „DA”.

Partidele politice și blocurile electorale pot depune cererea de înregistrare în calitate de participant la referendum până pe 20 septembrie.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
17,18
Nori împrăștiați
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Mon
18
Tue
19
Wed
17
Thu
16
Fri
18
Arhivă Radio Chișinău