Electorala 2024 | Organizația „Forța Veteranilor” îndeamnă societatea la unitate, maturitate politică și susținere a parcursului european al R. Moldova

  • 05 Septembrie 13:30
Electorala 2024 | Organizația „Forța Veteranilor” îndeamnă societatea la unitate, maturitate politică și susținere a parcursului european al R. Moldova

Membrii organizației „Forța Veteranilor” îndeamnă la unitate și susținerea parcursului european al Republicii Moldova. În cadrul unei conferințe de presă, ei au venit cu un îndemn către colegii din alte organizații de veterani, dar și către întreaga populației a Republicii Moldova să nu se dedea la acțiuni provocatoare în preajma alegerilor, transmite Radio Chișinău.

Rusia, prin intermediul unor cetățeni ai Republicii Moldova, plătiți, și cu legături directe cu Vladimir Putin, încearcă să creeze destabilizare în societatea noastră, avertizează Alexandru Andronic, membru al Asociației Obștești „Forța Veteranilor”, din orașul Cahul.

Vă spunem un „NU” categoric față de aceste proteste și chemăm întreaga societate, diaspora – eu știu că sunt foarte mulți veterani în diasporă. Stimați veterani, nu vă dați la provocări; dați să fim uniți, dați să ducem o politică de stabilitate în această țară; căci numai prin stabilitate, numai prin unitate, putem sta în fața tuturor încercărilor și putem face față tuturor ispitelor. Da, sunt în rândurile noastre niște veterani care au făcut tot posibilul ca veteranii să fie dezbinați. Vă chem să stați liniștiți acasă, nu ieșiți la proteste; aceștia sunt niște intruși, niște oameni care duc politica statului rus pe teritoriul Republicii Moldova”, a declarat Alexandru Andronic. 

Unitatea societății este importantă, mai cu seamă că, pe 20 octombrie, Republica Moldova va fi pusă în fața unui exercițiu crucial pentru viitorul democratic, a subliniat în discursul său și Vladimir Buga, veteran din Nisporeni.

Constituția Republicii Moldova ne garantează dreptul întrunirilor și dreptul protestărilor; mai mult ca atât, documentele internaționale la care Republica Moldova este parte componentă ne permit, pașnic, să protestăm în cazul în care nu suntem de acord cu guvernarea. Dați să vedem dacă este momentul oportun, astăzi, de a ieși în piață și de a protesta. Aici am în vedere, în primul rând, examenul de maturitate pe care trebuie să-l dăm cu toții la ziua de 20 octombrie 2024. Îndemn veteranii din Nisporeni și veteranii din întreaga republică să dăm dovadă de maturitate politică, mai ales în situația în care ne aflăm acum cu toții. Și avem acum nevoie anume de liniște și nicidecum de proteste antistatale”, a subliniat Vladimir Buga. 

Veteranii războiului de pe Nistru, din 1992, au venit cu acest îndemn și în contextul în care mai mulți membri ai Mișcării refugiaților transnistreni au anunțat că vor organiza un protest, săptămâna viitoare.  

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău