ELECTORALA 2024 | Irina Vlah și Ion Chicu au depus la CEC listele cu semnături pentru înregistrarea la alegerile prezidențiale

  • 16 Septembrie 18:18
ELECTORALA 2024 | Irina Vlah și Ion Chicu au depus la CEC listele cu semnături pentru înregistrarea la alegerile prezidențiale

Fosta bașcană a Găgăuziei Irina Vlah și ex-premierul Ion Chicu susținut de Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei au depus astăzi listele cu semnături la Comisia Electorală Centrală pentru a fi înregistrați drept candidați la alegerile prezidențiale din 20 octombrie, transmite Radio Chișinău.

Până acum CEC a înregistrat oficial doi candidați: pe Alexandr Stoianoglo din partea Partidului Socialiștilor și pe Maia Sandu, susținută de Partidul Acțiune și Solidaritate.

Anterior au mai depus listele cu semnături la CEC liderul formațiunii Partidul Nostru Renato Usatîi și președintele Partidului pentru Viitorul Moldovei Vasile Tarlev.

Vineri, 20 septembrie, este ultima zi pentru depunerea actelor în vederea înregistrării candidaților la funcția de președinte și a participanților la referendum.

Tot astăzi, CEC a înregistrat ca participant la referendum Mișcarea Alternativa Națională cu opțiunea de vot „DA”. Astfel, până în prezent, șapte partide s-au înscris la referendum cu opțiunea „DA”, iar două – cu opțiunea „NU”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:7,2 m/s
Thu
18
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Arhivă Radio Chișinău