ELECTORALA 2024 | Dorin Recean îndeamnă populația să participe la alegeri: „Este exercițiul cel mai important într-o democrație”

  • 16 Octombrie 14:00
ELECTORALA 2024 | Dorin Recean îndeamnă populația să participe la alegeri: „Este exercițiul cel mai important într-o democrație”

Premierul Dorin Recean îndeamnă populația să participe la alegerile prezidențiale și referendumul pro-UE de duminică, 20 octombrie.

În ședința de Guvern de astăzi, Dorin Recean a subliniat că este important ca cetățenii să știe că au dreptul să solicite două buletine de vot: unul pentru referendumul național și altul pentru alegerile prezidențiale, unde 11 candidați aspiră la fotoliul de președinte.

„Pe 20 octombrie, să ieșim la vot cu toții. Acesta este exercițiul cel mai important într-o democrație. Neapărat, fiecare dintre noi să meargă la vot, să încurajeze și pe toți ceilalți să mergem la vot, să solicităm câte două buletine, unul pentru referendum, unul pentru prezidențiale și să votăm. Este foarte important să participăm în acest exercițiu democratic”, a declarat Dorin Recean. 

Duminică, cetățenii cu drept de vot din Republica Moldova sunt așteptați la urne pentru a-și alege președintele și a răspunde la referendum dacă susțin modificarea Constituției în vederea aderării țării la Uniunea Europeană.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:62 %
Vint:5,66 m/s
Thu
9
Fri
7
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Arhivă Radio Chișinău