Electorala 2024 | Din cele 234 de secții de votare din străinătate, cele mai multe vor fi în Italia, iar cele mai puține - în Rusia

  • 16 Septembrie 09:20
Electorala 2024 | Din cele 234 de secții de votare din străinătate, cele mai multe vor fi în Italia, iar cele mai puține - în Rusia

Pentru referendumul constituțional și alegerile prezidențiale din 20 octombrie în străinătate vor fi organizate 234 secții de votare, conform deciziei aprobate sâmbătă de Comisia Electorală Centrală.

Trei din aceste secții de votare vor fi constituite pentru cetățenii Republicii Moldova din Statele Unite, Canada, Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda care au ales să voteze prin corespondență, ca metodă alternativă de vot.

Cele mai multe secții de vot peste hotare, 60 la număr, vor fi organizate în Italia. În Germania vor fi 26 de secții, în Franța – 20, iar în Marea Britanie – 17.

În România vor fi organizate 16 secții de votare, la fel ca în Statele Unite, în timp ce în Federația Rusă, din cauza riscurilor de securitate pentru cetățeni vor fi doar 5 secții.

Totodată, Comisia Electorală Centrală a decis organizarea a 30 secții de votare pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului, orașul Tighina și câteva sate din raionul Căușeni, aflate provizoriu în afara controlului autorităților de la Chișinău.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:3,6 m/s
Thu
18
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Arhivă Radio Chișinău