ELECTORALA 2024 | Chișinăul va deschide doar două secții de votare în Federația Rusă la scrutinul din 20 octombrie

  • 07 Octombrie 18:48
ELECTORALA 2024 | Chișinăul va deschide doar două secții de votare în Federația Rusă la scrutinul din 20 octombrie

La scrutinul din 20 octombrie, în Federația Rusă vor fi deschise două secții de votare. Decizia a fost luată după mai multe discuții care au avut loc între Comisia Electorală Centrală și Ministerul Afacerilor Externe.

La cele două secții de votare din Rusia vor ajunge 20 de mii de buletine de vot. Alte 26 de mii de buletine vor fi nimicite, așa cum buletinele au fost tipărite înainte de a fi luată o decizie referitor la numărul secțiilor de votare, a confirmat pentru jurnal.md, Rodica Sîrbu, purtator de cuvant al Comisiei Electorale Centrale.

Subiectul numărul secțiilor de votare deschise în Federația Rusă a stârnit discuții aprinse între Comisia Electorală Centrală, care a propus să fie deschise cinci secții de votare pe teritoriul acestei țări și Ministerul Afacerilor Externe, care a menționat că pot fi deschise doar două secții de votare, ambele la Moscova.

Anterior, ministrul Afacerilor de Externe, Mihai Popșoi a spus că nu pot fi deschise mai mult de două secții de votare din motive de securitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:4,63 m/s
Tue
15
Wed
17
Thu
19
Fri
20
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău