Electorala 2024 | CEC constată că a devenit ținta mai multor atacuri de denigrare a imaginii, „sursa acestora fiind politicul”

  • 25 Septembrie 17:30
Electorala 2024 | CEC constată că a devenit ținta mai multor atacuri de denigrare a imaginii, „sursa acestora fiind politicul”

Într-un comunicat de presă emis astăzi, 25 septembrie, Comisia Electorală Centrală anunță că, în ultimele zile, a devenit ținta mai multor atacuri de denigrare a imaginii, sursa acestora fiind politicul.

În acest context, instituția informează concurenții electorali și participanții la referendum că nu va răspunde provocărilor politice, deoarece misiunea sa este de a asigura buna organizare și desfășurare a alegerilor, fără a se implica în dispute politice. Acest mesaj vine în contextul recentelor atacuri la adresa instituției, iar CEC recomandă competitorilor electorali să conteste în instanță hotărârile pe care le consideră ilegale.

Facem apel și pe această cale la competitorii electorali să se mențină în limita unui comportament politic civilizat, să respecte cu strictețe prevederile legislației în vigoare și să renunțe la orice tentative de a exercita influență asupra CEC, deoarece acestea sunt sortite eșecului din start”, se arată într-un comunicat de presă emis de instituție.

De asemenea, CEC cheamă la responsabilitate și îndemnă actorii politici și concurenții electorali să conștientizeze faptul că orice atac al adresa Comisiei, care are la bază interese politice, poate compromite climatul în care trebuie să se desfășoare campania electorală pentru referendumul republican constituțional și alegerile prezidențiale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,07
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:5,14 m/s
Thu
20
Fri
22
Sat
22
Sun
18
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău