Electorala 2024 | CEC a înregistrat primele patru grupuri de inițiativă în susținerea candidaților la prezidențiale

  • 23 August 18:12
Electorala 2024 | CEC a înregistrat primele patru grupuri de inițiativă în susținerea candidaților la prezidențiale

Comisia Electorală Centrală a înregistrat astăzi primele patru grupuri de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova. Fiecare grup înregistrat trebuie să colecteze pentru susținerea candidatului cel puțin 15 000 și cel mult 25 000 de semnături din cel puțin jumătate din numărul unităților administrativ-teritoriale de nivelul al doilea, adică din raioane și din municipiile Chișinău și Bălți. Listele de subscripție cu semnături urmează să fie prezentate până pe data de 20 septembrie, transmite IPN.

CEC a înregistrat grupul de inițiativă constituit de Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei pentru susținerea fostului premier Ion Chicu. Acesta este format din 40 de persoane și va fi condus de către Liliana Iaconi.

A fost înregistrat grupul de inițiativă pentru susținerea ex-premierului Vasile Tarlev. Din el fac parte o sută de persoane, conducătorul grupului fiind Mihail Vîrcolici.

Și grupul constituit de Partidul Socialiștilor pentru susținerea fostului procuror general, Alexandr Stoianoglo, a fost înregistrat. Acesta este constituit din o sută de persoane  și va fi condus de către Victor Țvircun.

Cel de-al patrulea grup de inițiativă înregistrat este cel constituit de Blocul Electoral „ÎMPREUNĂ” pentru susținerea candidatului Octavian Țîcu. Astfel, pentru el urmează să colecteze semnături 31 de persoane, grupul fiind condus de către Liviu Vovc.

În cea de-a treia zi de depunere a actelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă, la CEC au adus dosarul susținătorii candidaturii fostului procuror anticorupție Victoria Furtună. Comisia are la dispoziție trei zile să verifice documentele și să ia o decizie.

Tot astăzi, CEC a înregistrat Partidul Comuniștilor în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie, cu opțiunea „NU”. Partidele politice și blocurile electorale pot solicita înregistrarea în calitate de participant la referendum până pe 20 septembrie inclusiv.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sat
24
Sun
18
Mon
17
Tue
18
Wed
20
Arhivă Radio Chișinău