ELECTORALA 2024 | CEC a acreditat observatori, a confirmat jurnaliști și a aprobat mesaje de interes public pentru scrutinul din 20 octombrie

  • 22 Septembrie 15:40
ELECTORALA 2024 | CEC a acreditat observatori, a confirmat jurnaliști și a aprobat mesaje de interes public pentru scrutinul din 20 octombrie

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprob mai multe hotărâri cu privire la acreditarea observatorilor, confirmarea jurnaliștilor și mesaje de interes public.

Potrivit CEC, au fost acreditate în calitate de observatori internaționali pentru monitorizarea alegerilor din 20 octombrie 2024:

11 persoane din partea International Republican Institute Washington Sucursala Chișinău;

3 persoane din partea Ambasadei Republicii Letonia în Republica Moldova;

1 persoană din partea Asociației Pro Democrația Club Târgu Neamț;

15 persoane din partea Platformei Europene pentru Alegeri Democratice.

Totodată, au fost acreditate în calitate de observatori naționali 156 persoane din partea Asociației obștești „Promo-LEX”.

În total, până în prezent, pentru alegerile din 20 octombrie 2024, CEC a acreditat 114 de observatori internaționali și 799 de observatori naționali.

Pentru monitorizarea și reflectarea alegerilor din 20 octombrie, au fost confirmați încă 16 jurnaliști. Anterior, CEC a confirmat alți 13 jurnaliști.

De asemenea, CEC a aprobat și două mesaje de interes public:

-  un spot video informativ privind actele în baza cărora alegătorii pot vota, elaborat de CEC în cadrul campaniei de informare pentru referendumul republican constituțional și alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova;

un spot video pentru informarea cetățenilor despre referendum și alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024, elaborat de către Asociația obștească „Cetățeni pentru Europa”.

Alegerile pentru funcția de Președinte al R. Moldova vor fi organizate pe data de 20 octombrie 2024, în aceeași zi cu referendumul la care cetățenii vor fi întrebați dacă susțin aderarea țării la Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,09 m/s
Mon
20
Tue
22
Wed
20
Thu
20
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău