ELECTORALA 2024 | Alexandr Stoianoglo, despre controversata „Punga neagră” a lui Dodon: „Nu este important dacă erau bani sau nu”

  • 27 Octombrie 12:54
ELECTORALA 2024 | Alexandr Stoianoglo, despre controversata „Punga neagră” a lui Dodon: „Nu este important dacă erau bani sau nu”

Fostul procuror general Alexandr Stoianoglo a făcut o declarație cu privire la controversatul „kuliok” pe care Igor Dodon l-ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc. Candidatul la prezidențiale, susținut de socialiști, a afirmat că „nu este important dacă erau bani sau nu”.

Răspunzând întrebării Maiei Sandu, dacă își menține afirmația din 2021 referitoare la sumele de bani, Stoianoglo a subliniat confuzia între atribuțiile președintelui și cele ale procurorilor.

El a explicat că, potrivit legii, procurorii pot iniția anchete doar pe baza unor dovezi concrete, nu pe declarații politice.

„Nu contează dacă erau bani în acel kuliok; ceea ce este important este că dosarul a fost deschis ilegal. Acțiunile întreprinse nu respectă procesul penal și nu pot fi folosite ca probe”, a declarat Stoianoglo, acuzând-o pe Maia Sandu de inițierea la comanda ei a acestui dosar expediat în instanță.

În cazul cunoscut sub numele de „Punga neagră”, lui Igor Dodon i se aduc acuzații de a fi primit sume cuprinse între 600 de mii și un milion de dolari de la Plahotniuc și Serghei Iaralov, în scopul sprijinirii Partidului Socialiștilor. Dodon a pledat nevinovat în această speță.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:4,63 m/s
Mon
14
Tue
12
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Arhivă Radio Chișinău