ELECTORALA 2024 | 30 de secții de votare vor fi deschise pentru cetățenii Republicii Moldova care locuiesc în regiunea transnistreană

  • 15 Octombrie 20:45
ELECTORALA 2024 | 30 de secții de votare vor fi deschise pentru cetățenii Republicii Moldova care locuiesc în regiunea transnistreană

Biroul Politici de Reintegrare anunță că 30 de secții de votare vor fi deschise pentru cetățenii Republicii Moldova care locuiesc în regiunea transnistreană pentru alegerile prezidențiale și pentru referendumul din 20 octombrie.

Biroul Politici de Reintegrare menționează că cele 30 de secții de votare vor fi deschise în 21 de localități de pe malul drept al Nistrului și din raionul Dubăsari, destinate pentru cetățenii cu drept de vot, domiciliați în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiul Tighina. 

Lista secțiilor de votare pentru alegătorii domiciliați în regiunea transnistreană, cu adresele de localizare a acestora, a fost aprobată de către Comisia Electorală Centrală și poate fi accesată aici

Pentru scrutinul din 20 octombrie 2024 au fost constituite 2 221 secții de votare. 1 957 de secții vor fi deschise în țară, 30 de secții vor fi organizate pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului și 234 secții de votare - pentru cetățenii din străinătate.

Pentru a verifica on-line la ce secție de votare sunt arondați, alegătorii pot accesa pagina https://verifica.cec.md, butonul „Află unde să votezi”, selectând adresa de domiciliu vor afla informația despre secția de votare asociată adresei.

Alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova vor fi organizate pe data de 20 octombrie 2024, în aceeași zi cu referendumul la care cetățenii vor fi întrebați dacă susțin aderarea țării la Uniunea Europeană. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:98 %
Vint:0,51 m/s
Wed
12
Thu
9
Fri
7
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău