Electorala 2023 | Votanții se pot informa despre alegerile locale la un Centru de apel al CEC

  • 27 Septembrie 15:16
Electorala 2023 | Votanții se pot informa despre alegerile locale la un Centru de apel al CEC

Cetățenii cu drept de vot pot solicita informații despre organizarea alegerilor locale generale din 5 noiembrie, apelând Centrul de apel cu numărul unic de telefon: (+373) 22 880101. Centrul va funcționa până pe 21 noiembrie, transmite IPN.

Astfel, alegătorii pot afla date cu privire la arondarea la secții de votare, procedura de vot, actele în baza cărora pot vota, informații privind domiciliul sau reședința într-o unitate teritorial- administrativă etc.

Totodată, în perioada de activitate, operatorii Centrului de Apel vor acorda asistența necesară persoanelor responsabile de gestionarea listelor electorale din cadrul autorităților publice locale, dar și membrilor organelor electorale inferioare pentru aplicarea uniformă a procedurilor de gestionare și actualizare a Registrului de stat al alegătorilor.

Linia de informare a Centrului de Apel va funcționa de luni până vineri, între orele 08.00 și 17.00, iar în perioada 5-7 și 19-21 noiembrie programul de lucru va fi extins până la 24 de ore pe zi.

Centrul poate fi apelat la tarif ordinar de la telefonul fix sau mobil din orice localitate a Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
-0,6
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sun
1
Mon
3
Tue
3
Wed
4
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău