Electorala 2023 | Platforma Demnitate și Adevăr vine cu un apel către partidele pro-europene să-și unească forțele împotriva partidelor pro-ruse

  • 12 Octombrie 2023 13:59
Electorala 2023 | Platforma Demnitate și Adevăr vine cu un apel către partidele pro-europene să-și unească forțele împotriva partidelor pro-ruse

Platforma Demnitate și Adevăr vine cu un apel către partidele pro-europene să-și unească forțele împotriva partidelor pro-ruse și să găsească o formulă unică pentru alegerile din mun. Chișinău sau cel puțin să fie coordonate mesajele electorale astfel încât riscurile politice pentru Rep. Moldova să fie cât mai mici.

Candidatul Platformei DA pentru funcția de primar al capitalei, Victor Chironda, l-a acuzat pe actualul edil Ion Ceban, care candidează pentru un nou mandat din partea Mișcării Alternative Naționale, că ar face parte dintr-o operațiune pusă la cale de Moscova.

„Tot ce a făcut el nu poate fi pedepsit decât prin votul nostru împotriva lui, împotriva acestui agent ascuns, opus idealurilor Moldovei europene. Toate ceste acțiuni înseamnă operațiune specială împotriva Moldovei~, a spus Victor Chironda.

Contactată pentru o reacție de către Radio Chișinău, purtătoarea de cuvânt a Mișcării Alternative Naționale, condusă de Ion Ceban, a subliniat că aceste declarații reprezintă manipulări.  

 „Sunt 28 de candidați și 35 de partide cu liste de consilieri. Fiecare va dori să atragă atenția cum poate”, a declarat Natalia Ixari.

Între timp candidatul Partidului Liberal, Ion Purice, a fost înregistrat în cursa pentru șefia capitalei.

Până acum în bătălia pentru fotoliul de primar al capitalei au fost înregistrați 21 de candidați, din cei 28 care au depus dosare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău