Electorala 2023 | Peste 500 de apeluri au fost înregistrate de către operatorii Centrului de apel pentru informarea alegătorilor

  • 20 Octombrie 2023 17:24
Electorala 2023 | Peste 500 de apeluri au fost înregistrate de către operatorii Centrului de apel pentru informarea alegătorilor

Membrii Comisiei Electorale Centrale au efectuat o vizită la Centrul de apel pentru informarea cetățenilor în legătură cu organizarea și desfășurarea alegerilor locale generale din 5 noiembrie. Coordonatoarea liniei telefonice, Natalia Diacenco, a informat membrii CEC despre faptul că pe parcursul primelor 30 de zile de activitate a Centrului, operatorii au primit 529 de apeluri, dintre care 451 apeluri unice, transmite CEC.

Cele mai multe întrebări au parvenit din partea registratorilor (41%), persoane care prelucrează datele conținute în Registrul de Stat al Alegătorilor (RSA) în baza accesului autorizat. 118 din apelurile  preluate (26%) sunt din partea alegătorilor care fie au solicitat informații generale despre alegeri (procedura de vot, listele electorale, datele de contact ale organelor electorale), fie au raportat încălcarea legislației pe aspecte ce țin de incompatibilități sau agitație electorală neautorizată.

Următoarea categorie de apelanți sunt concurenții electorali (21%), care solicită informații referitoare la statutul de incompatibilitate a funcției pe care o dețin cu cea de candidat, agitație și publicitate electorală. 

Amintim că Centrul de apel pentru informarea alegătorilor funcționează de luni până vineri, între orele 8.00 și 17.00, iar apelurile pot fi făcute la tarif ordinar de la telefonul fix sau mobil din orice localitate a Republicii Moldova.     

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sat
11
Sun
10
Mon
7
Tue
6
Wed
6
Arhivă Radio Chișinău