Electorala 2023 | Mai mulți concurenți electorali și-au făcut publice astăzi prioritățile în cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Chișinău

  • 23 Octombrie 2023 18:23
Electorala 2023 | Mai mulți concurenți electorali și-au făcut publice astăzi prioritățile în cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Chișinău

Mai mulți concurenți electorali și-au făcut publice astăzi prioritățile în cursa pentru fotoliul de primar, printre care dezvoltarea și extinderea orașului Chișinău, soluționarea problemei parcărilor, crearea a noi locuri de muncă sau reabilitarea drumurilor și trotuarelor.

Candidatul Partidului Social Democrat European, Vadim Brânzaniuc, pentru funcția de primar al capitalei spune că una dintre prioritățile sale este dezvoltarea economică a Chișinăului, iar sloganul echipei va fi „locuri de muncă bine plătite, aproape de casă!”

Propunem extinderea a trei parcuri industriale pe care le avem. Ne propunem transformarea acestor zone în adevărate HUB-uri economice de importanță regională în Sud-Estul Europei. Acestea vor fi parcuri de afaceri și vor constitui poli de dezvoltare urbană”, a spus Vadim Brânzaniuc.

Candidatul Partidului Noua Opțiune Istorică, Ruslan Popa, spune că ambuteiajele, lipsa parcărilor, transportului public, precum și câinii vagabonzi rămân principalele probleme ale Chișinăului.

„De exemplu, ambuteiajele – aproape fiecare capitală europeană a introdus parcări cu plată obligatorie în centrul orașului. Aceasta este unica soluție care ne va ajuta să rezolvăm problema ambuteiajelor foarte rapid”, a declarat Ruslan Popa 

În cadrul unui eveniment public, în care și-a prezentat programul electoral, candidata Partidului Șansa pentru fotoliul de edil al capitalei, Cristina Vulpe, a subliniat că programul său electoral numără priorități realizabile pentru Chișinău.

Între timp, candidatul Mișcării Alternative Naționale, Ion Ceban, a declarat în cadrul unei conferințe că își propune deschiderea a 20 de instituții educaționale, crearea de noi programe interactive și inovative pentru tineri, reabilitarea drumurilor și trotuarelor, modernizarea iluminatului, precum și extinderea orașului Chișinău. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău