Electorala 2023 | Crește numărul pretendenților înregistrați în cursa pentru șefia capitalei la alegerile locale din 5 noiembrie

  • 10 Octombrie 2023 13:17
Electorala 2023 | Crește numărul pretendenților înregistrați în cursa pentru șefia capitalei la alegerile locale din 5 noiembrie

Crește numărul pretendenților înregistrați în cursa pentru șefia capitalei la alegerile locale din 5 noiembrie. Astăzi, 10 octombrie, Cristina Vulpe de la Partidul politic „Șansă”, afiliat lui Ilan Șor, a fost înregistrată în calitate de candidat. Potrivit IPN, o hotărâre în acest sens a fost emisă de către Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău. Între timp, unii dintre concurenți continuă să vină cu promisiuni electorale și soluții pentru rezolvarea problemelor Chișinăului, transmite Radio Chișinău.

Candidatul Partidului Renaștere la funcția de primar de Chișinău, Vasile Bolea, și-a anunțat prioritățile ce vizează sistemul medical, pe care promite să-l îmbunătățească, astfel încât să fie asigurate servicii de calitate și accesibile. Un alt obiectiv enunțat de acesta ține de inițierea unui program de modernizare a sistemului energetic al clădirilor spitalelor și centrelor de familie municipale, precum și acordarea compensațiilor pentru cadrele medicale în perioada rece a anului.

Vom aloca fonduri pentru achiziționarea dispozitivelor medicale de ultimă generație. Vom implementa un sistem modern de gestionare a dosarelor medicale. Vom depune efort în vederea construcției încă a unui spital municipal”, a spus Bolea.

Iar candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar, Adrian Albu, a anunțat astăzi cum intenționează să rezolve problema ambuteiajelor din Chișinău.  Printre soluțiile enunțate se numără călătoria gratuită cu transportul public în primele 15 minute, construirea unei șosele de centură cu transport electric, iar pentru a fluidiza traficul rutier, renovarea drumurilor și podurilor va fi efectuată noaptea.

Între timp, astăzi Cristina Vulpe de la Partidul politic „Șansă” a fost înregistrată în calitate de candidat pentru funcția de primar general al Chișinăului. O hotărâre în acest sens a fost emisă de către Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău.

Astfel, până acum în cursa pentru șefia capitalei au fost înregistrați 20 de candidați, din cei 29 care au depus dosarele.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău