Electorala 2023 | Candidații la funcția de primar al municipiului Chișinău își prezintă oferta electorală. Vizate sunt transportul public, traficul rutier și prețul la energie termică

  • 16 Octombrie 2023 14:47
Electorala 2023 | Candidații la funcția de primar al municipiului Chișinău își prezintă oferta electorală. Vizate sunt transportul public, traficul rutier și prețul la energie termică

Candidatul Partidului Social Democrat European, Vadim Brânzaniuc, la funcția de primar de Chișinău propune constricția a patru drumuri exprese, achiziționarea a încă 300 de unități de transport public de capacitate mare, precum și construcția parcărilor în centrul Chișinăului. Prioritățile au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă organizată astăzi cu privire la soluțiile sale în vederea fluidizării traficului rutier. Între timp, candidatul Partidului Socialiștilor, Adrian Albu, promite prețuri mai mici pentru gaz, energie electrică și termică pentru Chișinău. Asta chiar dacă autoritățile municipale nu sunt responsabile de acest segment, atribuțiile aparținându-i Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. Iar candidatul PAS promite să aducă mai multă ordine în oraș, fără construcții ilegale și fără corupție.

Pentru fluidizarea traficului în capitală, candidatul Partidului Social Democrat European, Vadim Brânzaniuc, propune constricția a patru drumuri exprese care să asigure traversarea Chișinăului pe direcția nord-sud și est-vest. De asemenea, candidatul vorbește și despre necesitatea achiziționării a încă 300 de unități de transport public de capacitate mare și, extinderea razei transportului public, inclusiv prin cartierele mici. La fel, Vadim Brânzaniuc promite construcția parcărilor la intrarea în oraș.

„Vom asigura construcția parcărilor în centrul Chișinăului, acolo unde permite acest lucru. Vom amenaja parcări în interiorul curților de bloc. Locurile de parcări în curți va fi una dintre prioritatea noastră”, a spus Vadim Brânzaniuc .

La rândul său, candidatul Partidului Socialiștilor pentru funcția de primar al capitalei, Adrian Albu, a promis, în cadrul unei conferințe de presă, prețuri mai mici pentru gaz, energie electrică și termică pentru Chișinău. Asta chiar dacă autoritățile municipale nu sunt responsabile de acest segment, atribuțiile aparținându-i Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

„Noi avem posibilitatea la nivel de municipiu să fondăm o întreprindere municipală care să negocieze și să furnizeze aceste gaze naturale la un preț mul mai bun. Considerăm că aceasta e o soluție binevenită…gazul, la rândul său,  atrage ieftinirea energiei electrice, dar și termice”, a declarat Adrian Albu.

Între timp, candidatul PAS, Lilian Carp, pentru funcția de edil al capitalie spune că echipa sa își propun să creeze un Chișinău protejat de dezvoltare haotică și construcții ilegale.

„Vom aduce mai multă ordine în oraș, fără construcții ilegale și fără corupție. Vom aproba o viziune de dezvoltare a municipiului Chișinău cu integrarea suburbiilor cu reguli stricte și clare în construcții, patrimoniu, spații verzi și infrastructură publică”, a spus Lilian Carp.

În acest week-end s-a lansat în cursa electorală pentru primăria Chișinău candidatul Partidului Schimbării, Ștefan Gligor. Evenimentul a avut loc în fața Hotelului Național, aflat astăzi într-o stare avansată de degradare. „Municipiul Chișinău are nevoie acum ca niciodată de un primar care nu poate fi intimidat, șantajat și cumpărat”, a declarat concurentul electoral.

„Acum, în 2023, vă îndemn să ne unim împotriva corupției și populismului. Vă cer respectuos să ne dați un vot de încredere pentru că nu există un oraș mai important pentru viitorul Rep. Moldova și nu există o echipă mai capabilă să facă ordine, în primul rând, în Primăria Chișinău, o altă echipă decât cea a Partidului Schimbării”, a spus Ștefan Gligor.

Tot în acest week-end, candidatul Partidului Național Moldovenesc, Dragoș Galbur, a lansat o campanie de colectare de semnături pentru redenumirea străzii Pușkin din Chișinău în strada Regina Maria. Această propunere reprezintă o modalitate de a aduce un omagiu Majestății Sale și de a perpetua personalitatea sa remarcabilă în peisajul urban al municipiului Chișinău”, a subliniat concurentul electoral.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău