Electorala 2023 | Lupta pentru funcția de primar al municipiului Chișinău se ascute. Unii candidați se acuză reciproc, alții fac promisiuni

  • 17 Octombrie 2023 17:02
Electorala 2023 | Lupta pentru funcția de primar al municipiului Chișinău  se ascute. Unii candidați se acuză reciproc, alții fac promisiuni

Pe lângă promisiuni electorale, unii concurenți au lansat astăzi și acuze la adresa altora. În cadrul unei conferințe de presă, candidatul Platformei DA, Victor Chironda, a declarat că Ion Ceban l-a amenințat cu judecată și că îi cere în acest sens despăgubiri în sumă de circa 22 de mii de lei, transmite Radio Chișinău.

„Chemandu-mă in judecata, Ceban a confirmat că îl doare adevărul și că eu spun deschis acest adevăr. L-am deranjat pentru că am arătat că sub sacoul de european a lui Ceban se ascund izmenele rusești” a declarat Victor Chironda, candidat al Platformei DA la postul de primar general de Chișinău.

Candidatul Mișcării Alternative Naționale, Ion Ceban, a abordat acest subiect în cadrul unei conferințe de presă și a subliniat că orice acțiune de denigrare orientată împotriva sa va fi atacată în instanță.

Cu mare regret, sunt foarte multe declarații false. Noi, cu toată lumea, ne-am dori să auzim acțiuni concrete pentru oraș. Ceea ce am demonstrat pe parcursul anilor. Fapte mai multe și mai puține vorbe în această privință” a declarat Ion Ceban.

Concurentul electoral din partea blocului electoral care-i poartă numele, Ruslan Codreanu, a venit cu un apel către concurenții electorali să se abțină de la confruntări și a propus semnarea unui pact în acest sens. „Scopul general al acestui pact pe care vreau să-l semneze toți colegii mei concurenți este să promovăm o campanie electorală civilizată, să discutăm idei și soluții, să construim o platformă de idei pentru următorul Consiliu Municipal” a precizat Ruslan Codreanu.

Tot astăzi, candidatul din partea Partidului Acțiune și Solidaritate pentru Primăria Chișinău, Lilian Carp, promite lansarea unui program în parteneriat cu Guvernul de combatere și demolare a construcțiilor ilegale, și unul de reabilitare a fațadelor clădirilor din centrul istoric.

„Noi vom lupta în Consiliul Municipal să avem o viziune foarte clară despre planul urbanistic general. Vom avea o viziunea foarte clară în ceea ce privește planul urbanist zonal și de detaliu, iar regulile care sunt impuse să fie reguli care să lucreze pentru confortul urban al tuturor” a menționat candidatul PAS, Lilian Carp.

Iar candidatul Partidului Renaștere, Vasile Bolea, a declarat că unul dintre angajamentele echipei sale se referă la majorarea numărului de beneficiari de compensații din Chișinău în perioada rece a anului.

„De asemenea, vor beneficia de compensații în perioada rece a anului toți angajații sistemului educațional și medical din municipiu. Pentru a veni în ajutor pentru persoanele în etate, vom oferi compensații pentru energie termică, în valoare de 50 la sută, pentru toți cei care au atins vârsta de 70 de ani” a declarat candidatul Vasile Bolea.

 Amintim că în cursa pentru Primăria Chișinău au fost înregistrați 27 de candidați.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău