ELECTORALA 2019 | Un observator rus din partea OSCE a fost suspendat din activitate

  • 22 Februarie 2019 18:15
ELECTORALA 2019 | Un observator rus din partea OSCE a fost suspendat din activitate

Observatorul rus Aleksandr Kobrinski la alegerile parlamentare din Republica Moldova a fost suspendat din activitatea în cadrul comisiei Biroului pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului al OSCE (ODIHR), a arătat, pentru RIA-Novosti, secretarul de presă al ODIHR al OSCE, Thomas Rymer, notează Rador.

Potrivit sursei, activitatea acestuia a fost sistată ca urmare "a încălcării clare a codului de conduită al observatorilor la alegeri".

După cum relatează o sursă a agenției RIA-Novosti apropiată lui Korbinski, ieri, când i s-a luat legitimația OSCE, nu i s-au precizat motivele acestui gest.

Potrivit sursei, observatorul rus presupune că incidentul are legătură cu postările sale pe Facebook, în care scrie despre atașamentul față de Occident, manifestat de guvernele țărilor din spațiul post-sovietic, și despre situația demografică din Republica Moldova.

Korbinski a solicitat o hârtie oficială în care să fie precizate cauzele concrete ale înlăturării sale din post, dar deocamdată nu a primit nici un răspuns.

Alegerile parlamentare din Republica Moldva sunt planificate pentru 24 februarie. Este pentru prima dată când acestea se desfășoară potrivit unui sistem electoral mixt. Noile reguli prevăd că 50 de deputați vor fi aleși după listele de partid, iar 51 - în circumscripții electorale.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău