ELECTORALA 2019 | Ultima zi cînd pot fi făcute publice rezultatele sondajelor de opinie cu tematică electorală

  • 18 Februarie 2019 09:35
ELECTORALA 2019 | Ultima zi cînd pot fi făcute publice rezultatele sondajelor de opinie cu tematică electorală

Comisia Electorală Centrală atenționează că luni, 18 februarie curent, este ultima zi cînd pot fi făcute publice rezultatele sondajelor de opinie cu tematică electorală.

Potrivit Codului electoral, rezultatele acestor sondaje pot fi date publicității cel târziu cu 5 zile înainte de ziua alegerilor. În perioada electorală, orice sondaje de opinie privind preferințele politice ale alegătorilor pot fi efectuate numai cu condiția înștiințări prealabile a Comisiei Electorale Centrale.

Totodată, în ziua scrutinului, pînă la închiderea secțiilor de votare, se interzice a da publicității în mass-media materiale despre numărul de voturi întrunite de concurenții electorali pe parcursul zilei și șansele acestora, precum și rezultatele exit-poll-urilor.

CEC mai anunță că luni, 18 februarie, la ora 10.00, la Î.S. Complexul Editorial Poligrafic UNIVERSUL (str. Vlaicu Pîrcălab, nr. 45, mun. Chișinău), va începe tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 în circumscripțiile electorale uninominale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău