ELECTORALA 2019 | PSRM a anunțat că a depus câteva zeci de contestații la CEC

  • 11 Februarie 2019 16:43
ELECTORALA 2019 | PSRM a anunțat că a depus câteva zeci de contestații la CEC

În cadrul mitingului de luni, Partidul Socialiștilor (PSRM) a depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) plângeri împotriva unor concurenți electorali.

Potrivit agenției INFOTAG, secretarul pentru ideologie al partidului, Ion Ceban, a spus că "la CEC au fost înregistrate 47 de contestații împotriva reprezentanților partidului de guvernare (PDM) și a sateliților săi: Partidul Șor, Partidul Comuniștilor și alții".

„PSRM nu va admite ca autoritățile să fure aceste alegeri de la popor, să fure voturile cetățenilor, așa cum s-a întâmplat cu miliardul", a spus politicianul.

Reprezentantul PSRM la CEC, Maxim Lebedinschi, a spus că prin aceste contestații "trebuie să transmitem CEC că opoziția nu poate folosi resursele administrative, așa cum încearcă să demonstreze Comisia".

"În primul rând, intenționăm să contestăm acțiunile PDM și ale Partidului Șor. E vorba despre utilizarea resurselor administrative și încercările de a mitui alegătorii și de a permite încălcări la finanțarea participanților la alegeri", a spus Lebedinschi.

Socialiștii au abordat și problema excluderii din alegeri a premierului Pavel Filip și a speakerului Andrian Candu, deoarece nu au degrevat din funcție în calitate de candidați ai Partidului Democrat. Lebedinschi a menționat că "sesizarea se referă și la această problemă".

Președinta CEC, Alina Russu, a menționat la un briefing că "premierul și speakerul nu cad sub incidența legii ce prevede degrevarea din funcție".

Russu a refuzat să comenteze declarația socialiștilor precum că "CEC acționează la indicațiile Partidului Democrat": "Nu voi comenta nicio declarație politică a participanților la alegeri, mai ales în campania electorală".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău