ELECTORALA 2019 | Promo-Lex îndeamnă participanții la alegeri să evite discursurile care promovează ura și intoleranța în societate

  • 29 Ianuarie 2019 11:10
ELECTORALA 2019 | Promo-Lex îndeamnă participanții la alegeri să evite discursurile care promovează ura și intoleranța în societate

Asociația Promo-LEX îndeamnă toți participanții la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 să evite discursurile care promovează ura și intoleranța în societate.

Organizația îndeamnă toți actorii electorali să dea dovadă de respect, să se exprime echilibrat și să aibă un comportament decent, în spiritul valorilor democratice.

De asemenea, Promo-LEX solicită autorităților să fie atente la discursurile și mesajele exprimate de concurenții electorali și să intervină pentru documentarea și sancționarea discursului de ură și al instigării la discriminare, dacă va fi necesar.

Reprezentanții asociației consideră că un limbaj echilibrat și bazat pe respect va oferi un discurs politic de calitate și va oferi alegătorilor posibilitatea de a-și concentra atenția pe problemele din societate și nu pe mesajele de ură sau discriminare.

Promo LEX mai notează că discursul bazat pe diverse forme de intoleranță devine un instrument utilizat tot mai des în procesele electorale din R. Moldova.

Reprezentanții ONG-ului fac referire inclusiv la campania electorală pentru alegerile locale noi din luna mai 2018, care a arătat că procesele electorale ar putea reprezenta un catalizator al răspândirii urii și intoleranței în spațiul public.

„Libertatea de exprimare reprezintă un pilon fundamental pentru orice stat democratic și nu contestă importanța acesteia pentru procesele politice și politicieni. Cu toate acestea, considerăm că prețul libertății de exprimare nu poate fi ura și intoleranța în societate”, potrivit unui comunicat de presă al asociației.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău