ELECTORALA 2019 | Pavel Filip, acuzat de utilizarea resurselor administrative în calitate de concurent electoral, într-o contestație depusă la CEC

  • 13 Februarie 2019 11:09
ELECTORALA 2019 | Pavel Filip, acuzat de utilizarea resurselor administrative în calitate de concurent electoral, într-o contestație depusă la CEC

PSRM îl acuză pe premierul Pavel Filip, care este și candidat la alegerile parlamentare, de utilizarea resurselor administrative, depunând în acest sens o contestație la Comisia Electorală Centrală (CEC).

Astfel, socialiștii fac referire la decizia Guvernului de aloca 13,5 milioane de lei pentru reparația școlilor și grădinițelor din raionul Strășeni, care este menționată, într-un comunicat plasat pe site-ul de promovare dinstraseni.md, subliniindu-se că „modernizarea sistemului educațional din țară, dar și îmbunătățirea infrastructurii școlare este unul din principalele obiective ale premierului Pavel Filip”. În contextul în care Pavel Filip este candidat pe circumscripția uninominală 20 din orașul Strășeni, PSRM califică această acțiune ca utilizare a resurselor administrative ale acestuia. „Or, acțiunile de transfer de imagine în beneficiul său prin utilizarea resurselor publice ce decurg din funcția publică de conducător al unei autorități publice centrale sunt incompatibile cu principiile desfășurării alegerilor în condiții libere, egale și corecte”, se arată în contestație. 

Astfel, socialiștii solicită sancționarea lui Pavel Filip pentru utilizarea resurselor administrative în calitate de concurent electoral. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău