ELECTORALA 2019 | Două instrumente noi de informare a cetățenilor privind alegerile, lansate de CEC

  • 11 Februarie 2019 13:02
ELECTORALA 2019 | Două instrumente noi de informare a cetățenilor privind alegerile, lansate de CEC

Comisia Electorală Centrală a lansat două instrumente noi de informare a cetățenilor cu privire la organizarea și desfășurarea alegerilor din 24 februarie.

Este vorba de un portal special destinat alegătorilor de peste hotare, precum și un nou modul de prezentare online a prezenței la vot și a rezultatelor alegerilor.

Comisia Electorală Centrală a lansat, cu sprijinul financiar al unor organizații internaționale aplicația diaspora.voteaza.md. Aceasta va permite fiecărui cetățean aflat, în ziua de 24 februarie curent, în afara țării să afle unde sunt secțiile de votare cele mai apropiate de locul aflării sale. De asemenea, în ziua alegerilor, aplicația va indica și ce secție este mai puțin aglomerată. Reprezentantul PNUD Moldova, Dorin Toma.

Președinta CEC Alina Russu a amintit că instituția a modernizat și cele două pagini web oficiale în domeniul alegerilor – www.cec.md și www.voteaza.md.

De asemenea, CEC a prezentat și noua interfață care va reflecta prezența la vot în ziua alegerilor și rezultatele preliminare ale acestora, ținând cont inclusiv de particularitățile sistemului electoral mixt.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău