ELECTORALA 2019 | Dezbateri la CEC privind circumscripția uninominală numărul 48 din stânga Nistrului

  • 05 Februarie 2019 15:54
ELECTORALA 2019 | Dezbateri la CEC privind circumscripția uninominală numărul 48 din stânga Nistrului

Suplimentarea numărului de membri ai Consiliului electoral al circumscripție uninominale nr. 48 pentru alegătorii din stânga Nistrului a provocat dezbateri astăzi, 5 februarie, în ședința Comisiei Electorale Centrale și acuzații reciproce între membrii CEC.

Unul dintre membrii CEC, Iurie Ciocan a propus majorarea numărului de membri de la 7 la 11, propunând și candidaturile respective. El a motivat propunerea prin faptul că acestea este singurul consiliu electoral de circumscripție format din doar 7 membri și că aici a fost înregistrat cel mai mare număr de refuzuri la înregistrarea candidaților, șase decizii fiind invalidate de CEC.

Membrii CEC Vasile Gafton și Vladimir Șarban au criticat propunerea, considerând-o nemotivată, elaborată în mod netransparent și ca pe o imixtiune în activitatea Consiliului electoral. În timpul schimbului de replici, Vladimir Șarban a părăsit ședința. Proiectul a fost aprobat cu votul a 6 membri ai CEC.

Activitatea Consiliului electoral de circumscripție 48 a provocat dezbateri și la ședința de ieri a CEC, în timpul examinării unei contestații din partea reprezentanților Partidului Politic Șor.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău