ELECTORALA 2019 | Blocul „ACUM” dezvăluie detalii despre „planul de federalizare” al lui Igor Dodon, prezentat la Conferința de la München. „Vrea să ofere un cadou Rusiei”

  • 20 Februarie 2019 16:43
ELECTORALA 2019 | Blocul „ACUM” dezvăluie detalii despre „planul de federalizare” al lui Igor Dodon, prezentat la Conferința de la München. „Vrea să ofere un cadou Rusiei”

Reprezentanții blocului ACUM „Platfoma Da și PAS”  și candidatul lor la alegerile parlamentare susțin că președintele Igor Dodon a prezentat la conferința de securitate de la München un plan de federalizare a Republicii Moldova.

Într-un briefing de presă, candidatul blocului ACUM la alegerile parlamentare, Igor Munteanu, a declarat că acest document ignoră fundamentele statului R. Moldova și oferă pârghii regimului secesionist de la Tiraspol să iasă din componența statului R. Moldova.

Acest plan a circulat în cancelariile occidentale din luna septembrie, însă doar la conferința de la Munchen am putut avea o copie a acestui plan. Intenția președintelui Dodon este să afirme puncte suplimentare pentru venirea lui la putere. Intenția lui e să creeze o coaliție cu PDM și să ofere un cadou Federației Ruse, sub formă de cofederalizare sau federalizare. Este un plan anticonstituțional, sunt interese ostile față de interesul național al R. Moldova și ignoră totalmente interesele cetățenilor R. Moldova ”, a declarat Igor Munteanu.

Reprezentanții blocului ACUM spun că au aceste informații din mai multe surse, inclusiv de la persoane care au participat la conferința de securitate de la Munchen.

Purtătorul de cuvânt al Președinției, Carmena Sterpu, a declarat că va veni ulterior cu o reacție.

Amintim că Igor Dodon a anuțat că a prezentat la Conferința Internațională de Securitate de la Munchen viziunea privind politica externă a Republicii Moldova în cadrul unor consultări informale.

El și-a reiterat poziția privind susținerea unei ”politici externe echilibrate, cu menținerea și consolidarea principiului privind neutralitatea permanentă, cu alte cuvinte prin realizarea concepției „și...și...”, dar nu „sau...sau...” în raport cu Moldova”, după cum a precizat pe pagina sa de Facebook. De asemenea, el și-a prezentat tezele principale ale Conceptului „Pachetul comprehensiv pentru Moldova”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău