ELECTORALA 2019 | Acțiune publică a Blocului „ACUM” în fața Comisiei Electorale Centrale

  • 14 Februarie 2019 10:07
ELECTORALA 2019 | Acțiune publică a Blocului „ACUM” în fața Comisiei Electorale Centrale

Blocul electoral ACUM Platforma DA și PAS a organizat în această dimineață o acțiune publică în fața Comisiei Electorale Centrale pentru a-și manifesta nemulțumirea față de faptul că cetățenii R. Moldova de peste hotare, care nu au pașapoarte valabile, nu vor putea vota la alegerile din 24 februarie.

Copreședinta blocului electoral ACUM, Maia Sandu, a declarat că CEC vrea să interzică votul pentru sute mii de cetățeni moldoveni.

„Cel puțin 15% dintre alegătorii Republicii Moldova nu vor putea vota, dacă CEC nu va emite o hotărâre. Ce fel de alegeri libere și corecte, în care 15% dintre cetățeni nu pot merge la vot?”, s-a întrebat Maia Sandu.

Blocul ACUM îi cere autorității electorale să emită o decizie în care să li se permită cetățenilor să voteze în baza pașapoartelor expirate.

Și mai multe ONG-uri au cerut CEC să permită votul cetățenilor din diaspora în baza actelor de identitate expirate la scrutinul parlamentar din 24 februarie.

Anterior, Curtea Constituțională a respins ca inadmisibilă o sesizare a Avocatului Poporului privind votarea în străinătate în baza pașapoartelor expirate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău