Egiptul va relaxa de sâmbătă unele restricții

  • 23 Iunie 2020 17:45
 Egiptul va relaxa de sâmbătă unele restricții

Egiptul va relaxa o parte din restricțiile impuse în martie din cauza epidemiei COVID-19, de sâmbătă urmând să fie permisă deschiderea restaurantelor, cafenelelor și lăcașelor de cult, însă vor rămâne în vigoare unele măsuri de limitare a transmiterii coronavirusului, a anunțat marți prim-ministrul Mostafa Madbouly, pe fondul înmulțirii cazurilor noi de infectare, informează Reuters.

Restaurantele și cafenelele vor funcționa la 25% din capacitate și vor avea program doar până la ora 22.00, iar moscheile și bisericile vor fi deschise pentru rugăciunile zilnice, nu pentru cele de la sfârșit de săptămână sau pentru servicii religioase, a precizat Mostafa Madbouly.

Tot la 25% din capacitate vor putea funcționa și sălile de cinema și de teatru.

Plajele și parcurile vor rămâne închise, iar transportul public va fi suspendat între miezul nopții și ora 04.00 dimineața.

Șeful guvernului a avertizat că măsurile de relaxare ar putea fi revocate dacă oamenii nu vor respecta regulile ce rămân în vigoare.

Egiptul a cunoscut în ultimele săptămâni o accelerare a cazurilor noi de contaminare cu coronavirus, numărul infecțiilor confirmate de Ministerul Sănătății ajungând la 56.809, din care 2.278 de decese.

La fel ca în alte țări, se crede că și în Egipt multe cazuri de infectare rămân neraportate.

La 1 iunie, Ministerul Educației a citat un studiu care estima că numărul real de cazuri ar putea fi de până la cinci ori mai mare decât cifra oficială.

Guvernul de la Cairo, care a impus interdicția de deplasare pe timp de noapte, dar niciodată și carantina totală, încearcă să limiteze impactul economic al crizei, spunându-le cetățenilor că vor trebui să învețe să trăiască în condițiile pandemiei, transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău