Egipt: Incendiu soldat cu morți la un spital privat care tratat cazuri de COVID-19

  • 27 Decembrie 2020 09:00
Egipt: Incendiu soldat cu morți la un spital privat care tratat cazuri de COVID-19

Un incendiu a ucis cel puțin șapte persoane și a rănit alte câteva, sâmbătă, la un spital privat care trata pacienți bolnavi de COVID-19, situat la periferia capitalei egiptene Cairo, informează duminică dpa citând surse și mass-media locale.

Incendiul a izbucnit în jurul orei nouă dimineața la spitalul Misr Al Amal din El Obour, situat la aproximativ 30 de kilometri nord-est de centrul capitalei egiptene. Potrivit primelor investigații, focul a fost cauzat de un scurt-circuit, conform unor surse medicale și de securitate.

Spitalul a fost evacuat și închis, iar pacienții au fost transferați la un spital public din Cairo.

În ultima săptămână, Egiptul a înregistrat o creștere bruscă a numărului de cazuri confirmate oficial de contaminare cu noul coronavirus.

Ministerul sănătății a înregistrat sâmbătă 1.189 de noi cazuri și 43 de decese. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 131.315 cazuri, iar cel al deceselor la 7.352.

Experții în sănătate și unii oficiali guvernamentali afirmă că este posibil ca cifrele reale să fie mult mai mari ca urmare a ratei scăzute de testare publică, precum și a excluderii rezultatelor testelor private din bilanțurile oficiale.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău