Egipt: Nouă membri ai aceleiași familii, uciși în Sinaiul de Nord

  • 12 Noiembrie 2015 13:47
Egipt: Nouă membri ai aceleiași familii, uciși în Sinaiul de Nord

Nouă membri ai aceleiași familii, între care un copil de patru ani, au fost uciși joi de atacatori înarmați în orașul Al-Arish, capitala guvernoratului Sinaiul de Nord (estul Egiptului), a anunțat o sursă de securitate, relatează DPA.

Un vehicul în care se aflau bărbați înarmați neidentificați a luat cu asalt intrarea în clădirea în care locuia familia, deschizând focul asupra unor locatari, a adăugat sursa citată.

Un membru al familiei a intervenit rapid în încercarea de a-și salva rudele, dar o mină amplasată în apropiere de casă a explodat în momentul în care bărbatul a trecut cu mașina peste ea. În explozie au murit bărbatul și copilul acestuia.

Atacatorii din Sinaiul de Nord plasează de obicei mine în jurul zonelor pe care le vizează, în ceea ce se dorește a fi o capcană pentru forțele de securitate care încearcă să salveze victimele.

Familia fusese strămutată din orașul de graniță Rafah, în contextul măsurilor de securitate luate de armata egipteană pentru combaterea atacurilor teroriste în Sinaiul de Nord, de-a lungul graniței cu Fâșia Gaza. Nu se cunoaște motivul pentru care a fost atacată tocmai această familie, iar atacul nu a fost revendicat deocamdată de nicio grupare.

Într-un incident separat care a avut loc tot în orașul Al-Arish, patru recruți din forțele de poliție au fost răniți miercuri când un dispozitiv a explodat în apropierea camionului de poliție cu care călătoreau. Incidentul s-a petrecut în apropierea unui post de poliție.

Săptămâna trecută, trei polițiști au fost uciși și 10 persoane rănite, între care civili, într-un atac sinucigaș în apropierea unui club al poliției, în Al-Arish. Atacul a fost revendicat de gruparea radicală jihadistă Statul Islamic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău