Eforturile privind combaterea corupției în Republica Moldova, discutate la Washington, SUA

  • 07 Decembrie 2023 12:00
Eforturile privind combaterea corupției în Republica Moldova, discutate la Washington, SUA

Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, se află într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, în cadrul căreia are planificate mai multe evenimente tematice și întrevederi bilaterale cu oficiali americani. La Washington, ministra Mihailov-Moraru a participat la conferința „Combaterea corupției la nivel global, pentru consolidarea democrației și securității”, organizată de Institutul Brookings, transmite Ministerul Justiției.

Ministra Justiției a vorbit despre situația din Republica Moldova, provocările întâlnite în procesul de combatere a corupției și eforturile depuse de Guvern în lupta cu acest fenomen, care pune în pericol statul de drept și securitatea țării noastre.

Totodată, a relatat despre complexitatea reformelor, inițiate cu scopul de a construi o democrație puternică și mecanisme viabile de asigurarea a integrității, despre necesitatea fortificării instituțiilor statutului, în special cele anticorupție, care este absolut stringentă în contextul războiului hibrid și a amenințărilor la adresa securității statului.

Urmare a întrebărilor primite, Veronica Mihailov-Moraru a menționat care sunt următoarele priorități, în contextul îndeplinirii angajamentelor asumate de țara noastră în procesul de integrare europeană.

Republica Moldova are nevoie de solidaritate și sprijin din partea societății civile, a partenerilor europeni, precum și a Statelor Unite ale Americii, pentru a depăși toate provocările”, a punctat ministra Justiției.

Institutul Brookings este o organizație americană non-profit, cu sediul la Washington, care efectuează cercetări în diferite domenii de interes, cu scopul de a îmbunătăți politica la nivel local sau global.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:15 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
12
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău