Efectul Navalnîi: SUA extinde restricțiile asupra exporturilor spre Rusia

  • 17 Martie 2021 19:25
Efectul Navalnîi: SUA extinde restricțiile asupra exporturilor spre Rusia

SUA a anunțat extinderea restricțiilor asupra exporturilor spre Rusia în cazul dosarului privind otrăvirea opozantului rus Aleksei Navalnîi, despre care serviciile de informații americane susțin că responsabilitatea aparține Moscovei, informează Agerpres.

Departamentul pentru Comerț din SUA nu a detaliat despre ce noi restricții e vorba și a subliniat pur și simplu, într-un scurt comunicat, că ele le completează pe cele anunțate în 2 martie.

SUA adoptaseră atunci sancțiuni financiare împotriva a șapte înalți responsabili ruși, între care Aleksandr Bortnikov, șeful Serviciul Federal de Securitate (FSB), constând în special în înghețarea activelor deținute de aceștia în SUA.

La rândul său, Biroul de industrie și securitate (BIS) din cadrul Departamentul Comerțului adăugase 14 nume pe „lista entităților”, un instrument utilizat pentru a restrânge exportul, reexportul și transferul de produse spre unele țări, când acestea sunt considerate implicate în activități contrare securității naționale sau intereselor politicii externe a SUA.

„Recurgând la agenți neurotoxici ilegali împotriva disidenților, atât în interiorul, cât și în exteriorul frontierelor sale, guvernul rus a acționat cu încălcarea flagrantă a angajamentelor în vigoare din Convenția asupra armelor chimice și a pus în pericol de moarte în mod direct proprii săi cetățeni și ai altor țări", a reacționat Departamentul Comerțului.

De asemenea, „Ministerul Comerțului s-a angajat să împiedice Rusia să acceadă la tehnologii americane sensibile care ar putea fi deturnate pentru activități răuvoitoare în domeniul armelor chimice".

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău