Efectul Brexit: Numeroși cetățeni britanici au fost trimiși înapoi după ce au încercat să intre în țări UE

  • 05 Ianuarie 2021 19:31
Efectul Brexit: Numeroși cetățeni britanici au fost trimiși înapoi după ce au încercat să intre în țări UE

Numeroși cetățeni britanici s-au confruntat cu interzicerea accesului în spațiul Uniunii Europene, în principal în Olanda, Spania și Germania, în contextul expirării tranziției post-Brexit, informează cotidianul The Guardian, citat de Mediafax și Digi24.ro.

Un oficial din cadrul Poliției de frontieră din Olanda a confirmat că 13 cetățeni britanici au fost repatriați după sosirea pe Aeroportul Shiphol din Amsterdam, din cauza restricțiilor de călătorie impuse în contextul pandemiei devenite valabile pentru Marea Britanie după încheierea tranziției post-Brexit.

În Spania, mai mulți britanici au fost anunțați că documentele de rezidență le-au expirat. Alți britanici au primit interdicții de intrare pe teritoriul, Germaniei.

Autoritățile olandeze au declarat că au permisiunea de intrare în spațiul european doar britanicii care efectuează călătorii esențiale și au rezultate negative la teste de coronavirus. „Cetățenii din țările sigure au permisiunea de acces, dar Marea Britanie nu este țară sigură din punct de vedere epidemic în acest moment”, a declarat Robert van Kapel, un oficial din cadrul Poliției olandeze.

Tranziția post-Brexit s-a încheiat pe 1 ianuarie 2021, iar Marea Britanie a devenit stat terț în relația cu Uniunea Europeană. Statele UE permit doar călătoriile esențiale dinspre țările terțe, în contextul pandemiei.

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău