Efectul Brexit în România | Vor dispărea mașinile cu volan pe dreapta

  • 17 Martie 2019 09:52
Efectul Brexit în România | Vor dispărea mașinile cu volan pe dreapta

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără acord ar putea avea efecte şi pe şoselele din România. Maşinile second hand cu volan pe partea dreaptă nu vor mai fi înmatriculate, de luna viitoare.

Iar asta se vede deja în târgurile auto, potrivit Digi24.

În România sunt înmatriculate în acest moment peste 60.000 de autoturisme cu volan pe dreapta, iar în cazul în care acordul comun privind Brexitul nu va fi semnat, începând cu data de 30 martie, aceste maşini care au volanul pe partea dreaptă vor fi singurele care vor mai putea circula în ţară.

Nicolae Răgălie, director de târg auto:

„Pe măsură ce trece timpul vor dispărea una câte una, pe măsura uzării lor şi vom rămâne fără nicio maşină cu volan pe partea dreapta”.

Piloţii experimentaţi spun că e riscant să circuli cu o maşină cu volan pe dreapta într-o ţară în care infrastrucura nu e făcută pentru aşa.

Sorin Ene, pilot:

„Manevra de a ne asigura este mult mai complexă şi ne solicită extraordinar de tare neavând câmpul vizual necesar şI facem ceva de genul, ne înclinăm, părăsim scaunul, ceea ce dezechilibrează şi ne scoate din acea concentrare. Plus că trebuie să trecem cu maşina de axul drumului ceea ce este foarte foarte periculos”.

Şi poliţiştii spun că autoturismele cu volan pe dreapta sunt mult mai expuse incidentelor în trafic.

Cristian Andrieş, comisar şef la Direcţia Rutieră:

„Conducerea unui autoturism cu volan pe partea dreaptă ridică greutăţi şi probleme pentru şoferi astfel că este necesară o asigurarea suplimentară în special atunci când efectuează manevra de depăşire”.

Reprezentanţii Registrului Auto Român le recomandă şoferilor care au maşini cu volanul pe dreapta să le înmatriculeze până la finalul acestei luni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chişinău
3,7 °C
cer fragmentat
Umiditate:74 %
Vint:1 m/s
Fri
4 °C
Sat
4 °C
Sun
6 °C
Mon
6 °C
Tue
4 °C

Curs oficial BNM 20 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.0890 -0.0096
USD 17.6890 0.0469
RON 3.9937 0.0002
UAH 0.7229 -0.0003
RUB 0.2781 0.0015
Arhivă Radio Chișinău