Efectul Brexit în România | Vor dispărea mașinile cu volan pe dreapta

  • 17 Martie 2019 09:52
Efectul Brexit în România | Vor dispărea mașinile cu volan pe dreapta

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără acord ar putea avea efecte și pe șoselele din România. Mașinile second hand cu volan pe partea dreaptă nu vor mai fi înmatriculate, de luna viitoare.

Iar asta se vede deja în târgurile auto, potrivit Digi24.

În România sunt înmatriculate în acest moment peste 60.000 de autoturisme cu volan pe dreapta, iar în cazul în care acordul comun privind Brexitul nu va fi semnat, începând cu data de 30 martie, aceste mașini care au volanul pe partea dreaptă vor fi singurele care vor mai putea circula în țară.

Nicolae Răgălie, director de târg auto:

„Pe măsură ce trece timpul vor dispărea una câte una, pe măsura uzării lor și vom rămâne fără nicio mașină cu volan pe partea dreapta”.

Piloții experimentați spun că e riscant să circuli cu o mașină cu volan pe dreapta într-o țară în care infrastrucura nu e făcută pentru așa.

Sorin Ene, pilot:

„Manevra de a ne asigura este mult mai complexă și ne solicită extraordinar de tare neavând câmpul vizual necesar șI facem ceva de genul, ne înclinăm, părăsim scaunul, ceea ce dezechilibrează și ne scoate din acea concentrare. Plus că trebuie să trecem cu mașina de axul drumului ceea ce este foarte foarte periculos”.

Și polițiștii spun că autoturismele cu volan pe dreapta sunt mult mai expuse incidentelor în trafic.

Cristian Andrieș, comisar șef la Direcția Rutieră:

„Conducerea unui autoturism cu volan pe partea dreaptă ridică greutăți și probleme pentru șoferi astfel că este necesară o asigurarea suplimentară în special atunci când efectuează manevra de depășire”.

Reprezentanții Registrului Auto Român le recomandă șoferilor care au mașini cu volanul pe dreapta să le înmatriculeze până la finalul acestei luni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău