Efectele crizei de forță de muncă post-Brexit. Cea mai mare companie de taxiuri din Londra oferă un salariu de pornire de 5.000 de lire

  • 16 Octombrie 2021 16:37
Efectele crizei de forță de muncă post-Brexit. Cea mai mare companie de taxiuri din Londra oferă un salariu de pornire de 5.000 de lire

Cea mai mare companie de taxiuri din Londra oferă un salariu de 5.000 de lire sterline (6.861 de dolari) pentru patru săptămâni de lucru, în ideea de a putea recruta șoferi în contextul crizei naționale de angajați cu care se confruntă Marea Britanie, transmite Bloomberg.

Salariul este garantat pentru prima lună de lucru, iar în schimb șoferii trebuie să efectueze 140 de călătorii, a informat compania de taxi într-un comunicat de presă difuzat vineri. Alte beneficii suplimentare includ zile libere plătite și pensie.

Brexitul a lăsat Marea Britanie cu un deficit de muncitori în diferite sectoare de la agricultură și servicii bancare, până la vânzările cu amănuntul și transporturi. De exemplu, criza de șoferi de camion a declanșat probleme de amploare în aprovizionarea cu carburanți precum și blocarea porturilor britanice.

Zilele trecute guvernul de la Londra a decis să relaxeze regulile privind imigrația în ideea de a putea atrage mai multe mii de măcelari din străinătate și a furniza astfel mână de lucru necesară pentru procesarea porcilor care riscau să fie sacrificați la ferme, transmite Agerpres.

În ceea ce privește firma de taxi, aceasta încearcă să angajeze 1.000 de șoferi după ce în perioada august - septembrie numărul călătoriilor a crescut cu peste 40%. Compania se așteaptă ca tendința de creștere să continue până la sărbătorile de Crăciun.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău