Efectele adverse ale tratamentelor naturiste. Când trebuie evitat mușețelul
-
21 Mai 2018 13:24
Știm cu toții că ceaiul de tei ne relaxează și ne ajută să dormim mai bine. Medicii atrag însă atenția că băut mai mult de 3-4 săptămâni va avea efectul invers: provoacă insomnie. În plus, nu este recomandat persoanelor cu tensiune mică, scrie Digi.24.ro.
Plantele sunt minunate, ne pot susține organismul, dar pot face și rău dacă nu sunt luate la recomandarea unui medic. De exemplu banalul ceai de sunătoare poate provoca dureri de cap dacă este băut prea mult timp, iar ghimbirul nu este indicat femeilor care au chisturi sau fibroame.
Una dintre cele mai populare plante medicinale în România este mușețelul. Ajută digestia, calmează iritațiile, este recomandat în infecțiile respiratorii, dar în același timp interacționează cu unele medicamente.
„Fluidifică sângele și, dacă persoană respectivă ia un anticoagulant, evident că va modifică nivelul de fluiditate a sângelui și se va trezi cu hemoragii nedorite”, a afirmat, pentru Digi24.ro, Cătălina Crețu, medic apifitoterapeut.
Și preparatele cu ginko biloba, ginseng, usturoi sau ghimbir pot interacționa cu medicația anticoagulantă. În plus, ghimbirul și scorțișoară, foarte folosite în curele de slăbire, pot determina creșterea în mărime a unui fibrom sau chist uterin, dar nu sunt singurele.
Și ceaiul verde trebuie băut cu atenție, deși este plin de antioxidanți. Medicii recomandă că după o luna să fie luată o pauză. Produsele pe baza de sunătoare provoacă fotosensibilitate, deci nu e recomandat să va expuneți la soare dacă urmați un astfel de tratament. În plus, scad eficacitatea pilulelor contraceptive, ale medicamentelor pentru hipertensiune, diabet sau astm.