Edward Snowden poate părăsi aeroportul din Moscova

  • 25 Iulie 2013 09:21
Edward Snowden poate părăsi aeroportul din Moscova

 Fostul consultant al Agenției Naționale pentru Securitate Națională a Statelor Unite Edward Snowden a primit documentele care îi permit să părăsească aeroportul din Moscova, unde se află de o lună, au afirmat joi, 25 iulie, surse ale agenției de presă ruse Interfax. Documentul ce îi permite să părăsească zona de tranzit a aeroportului Șeremetievo i-a fost înmânat…

 

Fostul consultant al Agenției Naționale pentru Securitate Națională a Statelor Unite Edward Snowden a primit documentele care îi permit să părăsească aeroportul din Moscova, unde se află de o lună, au afirmat joi, 25 iulie, surse ale agenției de presă ruse Interfax. 

Documentul ce îi permite să părăsească zona de tranzit a aeroportului Șeremetievo i-a fost înmânat de către avocatul său rus Anatoli Kucerena.

Fostul asistent tehnic al CIA Edward Snowden a făcut publice informații secrete despre programele de interceptare a comunicațiilor telefonice și pe Internet de către serviciile secrete americane, declanșând un scandal internațional prin dezvăluirile sale.

El a fugit din Statele Unite  la Hong Kong, iar de acolo a sosit la 23 iunie la Moscova. Pînă în prezent s-a aflat în zona de tranzit a aeroportului internațional Șeremetievo pe care nu o poate părăsi din cauza că nu are asupra sa niciun act de identitate valabil. Pașaportul său a fost anulat de guvernul American , care cere insistent Moscovei extrădarea sa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:43 %
Vint:4,12 m/s
Tue
18
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău