Edituri din Republica Moldova participă la Târgul de Carte „Gaudeamus” de la București

  • 07 Decembrie 2022 12:54
Edituri din Republica Moldova participă la Târgul de Carte „Gaudeamus” de la București

Edituri din Rep. Moldova participă la Târgul de Carte „Gaudeamus” de la București, care își redeschide astăzi porțile după doi ani de pauză. Editurile de la Chișinău vor prezenta cititorilor de pe ambele maluri ale Prutului, cărțile publicate în ultimul an. De asemenea, la Gaudeamus au ajuns și cărți din Ucraina, editate în subsoluri, unde se dosesc de rachetele rusești, transmite Radio Chișinău.

Ultimele titluri de carte publicată la Chișinău în 2022, semnate de autori consacrați din România și R. Moldova, vor fi lansate la tradiționalul târg Gaudeamus de la București. Volume de specialitate, albume ce pun accent pe artele vizuale, cărți despre viața artiștilor, criticilor, oamenilor de cultură, sunt prezentate în cadrul evenimentului de editura „Arc”, a comunicat pentru Radio Chișinău Maria Pilchin, directoare de marketing. Unul dintre partenerii editurii se află la Harkov, iar colaborarea continuă și pe timp de război. Partea ucraineană a cerut să nu fie încheiat  acest contract pentru a putea păstra locurile de muncă, continuând să lucreze și să scoată cărțile pentru Rep. Moldova și România în subsolurile de la Harkov, a subliniat Maria Pilchin:

„Trebuie să spun că partenerii noștri sunt la Harkov, și ei lucrează în subsol, sub rachete. Și iată, apropo, „Fabule de Grigori Skovoroda”, care este o carte ilustrată și care  tot ține de arta designului cărții, a venit pe sub rachete. Chiar îmi spunea cineva că ajung tiruri cu cărți ciuruite, acele mașini, și au și cărți cu câte un glonț. Sunt cărțile războiului”, spune Pilchin.

Editura „Cartier” a pregătit o serie de lansări de carte la București, volume ale scriitorilor consacrați, precum Alina Purcaru, Răzvan Țupa, Adrian Schiop, a declarat pentru Radio Chișinău directorul editurii Cartier, Gheorghe Erizanu:

„Pe 11 decembrie, la 13:00, încheiem târgul  Gaudeamus cu centenarul lui Marcel Proust, cu lansarea volumului II și III din noua traducere din franceză în română de Cristian Fulaș. Din sumedenia de manuscrise care vin noi facem o primă selecție foarte riguroasă și din peste 300 de manuscrise mai scoatem în jur de 80 de cărți”, a declarat Erizanu.

Târgul de carte „Gaudeamus” de la București se va desfășura până pe 11 decembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău