Ediție limitată de naiuri cu autograful maestrului Gheorghe Zamfir, în Anul Centenar

  • 15 Noiembrie 2018 16:40
Ediție limitată de naiuri cu autograful maestrului Gheorghe Zamfir, în Anul Centenar

Cel mai mare producător de instrumente muzicale de lemn din Europa, SC HORA SA Reghin, fabrică o ediție limitată de naiuri, care poartă autograful maestrului Gheorghe Zamfir, ca un omagiu adus carierei artistului în Anul Centenarului Marii Unirii.

„În colaborare cu maestrul Gheorghe Zamfir și colaboratorii dânsului, am pregătit o ediție limitată de naiuri, care vor fi oferite personalităților din țară și din străinătate. Această ediție limitată va conține pe verso semnătura maestrului Gheorghe Zamfir, iar pe front va avea o monedă aniversară a Centenarului, a celor 100 de ani de la fondarea României Mari. De pe această centură nu putea lipsi una din creațiile de bază ale marelui nostru Constantin Brâncuși”, a declarat presei, joi, directorul general al SC HORA SA, Nicolae Bâzgan.

Directorul comercial al societății, Liana Man, spune că cele 300 de naiuri românești, care urmează să fie livrate în curând, sunt confecționate la solicitarea Asociației Culturale Optima Concept, care colaborează cu maestrul Gheorghe Zamfir și că acestea fiecare nai din acest model, este unul românesc, acordat cu ceară cu 20 de tuburi sopran, care înglobează foarte multă muncă, fiindcă se acordează pentru a se cânta la acest nai, nu este un obiect de decor.

Această idee a maestrului Gheorghe Zamfir de lungă durată, dânsul are circa 50 de ani de activitate și este un omagiu adus maestrului la acest eveniment de Centenar.

SC HORA SA Reghin este cel mai mare producător de instrumente muzicale din lemn din Europa, are o producție de 5 milioane de dolari pe an, iar 80% din producție merge la export.

Fabrica din Reghin a devenit cel mai mare producător de instrumente muzicale de lemn din Europa, după ce mai vechii săi competitori - MUSIMA din Germania, STRUNAL din Cehia și o fabrică din Ungaria - au dispărut sau și-au restrâns activitatea, iar în acest an a depășit 4,5 milioane de instrumente fabricate începând din 1951.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău