Ediția cu numărul 100 a Târgului de carte Gaudeamus se încheie

  • 16 August 2017 18:43
Ediția cu numărul 100 a Târgului de carte Gaudeamus se încheie

Ediția cu numărul 100 a Târgului de carte Gaudeamus, organizat de Radio România, se încheie, miercuri, la Mamaia, în Piațeta Perla.

În cele patru zile de când s-a deschis, târgul a găzduit zeci de evenimente editoriale și muzicale, precum și numeroase concursuri.

Între acestea au fost și dezbateri despre Marea Unire din 1918 și despre Centenarul pe care îl vom celebra anul viitor, la 1 decembrie, după cum transmite colega noastră Silvia Pascale, de Radio România Constanța: „Marea Unire din 1918, cea care a stat la baza formării României de astăzi, a fost subiectul dezbătut în a patra zi a Târgului Gaudeamus Litoral 2017.

Secretarul de stat Cristian Ioan Videscu, coordonatorul Departamentului Centenar al României, a fost prezent la standul dedicat celor 100 de ani de la Marea Unire.

Cristian Ioan Videscu: „Departamentul Centenar prezintă în cadrul târgului o colecție de cărți și de hărți.

Sunt lucrări care tratează subiectul Marii Uniri și al Războiului de Întregire, sunt volume din care putem extrage multe învățăminte, multe informații și ulterior acestea ne vor ajuta pe fiecare dintre noi să ne cunoaștem trecutul.”

Secretarul de stat Cristian Ioan Videscu este de părere că Centenarul Unirii este un moment istoric, pe care avem șansa să îl trăim cu toții.

Cristian Ioan Videscu: „Exact așa trebuie să-l privim, ca pe un moment zero, ca pe un moment de bilanț, ca pe un moment de reconciliere, dacă doriți, între noi înșine, cu noi înșine, cu trecutul nostru pe care trebuie să ni-l asumăm, să vedem ce s-a făcut în acești 100 de ani, cât din ceea ce s-a promis în 1917-1918 s-a realizat.”

Coordonatorul Departamentului Centenar al României, Cristian Ioan Videscu, consideră că momentul 1 decembrie 2018 este un examen de maturitate și nu doar pentru clasa politică, ci și pentru înreaga societate.

Tot în aceste zile Radio România a sărbătorit și 50 de ani de când emite pe Litoralul românesc în fiecare vară, Radio Vacanța.

Sursa: radioromniacultural.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojuranl Chișinău
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:6,69 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău