Ediția a VI-a a Congresului Eminescologilor are loc la Chișinău

  • 03 Septembrie 2017 21:34
Ediția a VI-a a Congresului Eminescologilor are loc la Chișinău

Eminescologi din România, Turcia, Ucraina, Austria, Bulgaria, Chile, Italia și R. Moldova vor participa la cea de-a VI-a ediție a Congresului Mondial al Eminescologilor, ce se va desfășura în perioada 4 - 5 septembrie 2017, la Academia de științe a Moldovei.

Potrivit Institutului Cultural Român 'Mihai Eminescu' la Chișinău, Congresul are drept obiectiv principal crearea unui program bine sistematizat de promovare a operei și personalității lui Mihai Eminescu în întreaga lume, aprofundarea studiului acestora, informarea reciprocă a eminescologilor asupra exegezelor apărute în ultimul timp.

Inaugurarea lucrărilor Congresului Mondial al Eminescologilor, ediția a VI-a, va avea loc luni, 4 septembrie 2017 ora 10.00, în Sala Azurie a Academiei de Științe a Moldovei.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român 'Mihai Eminescu' la Chișinău, în colaborare cu Academia de Științe a Moldovei, Institutul de Filologie al AȘM, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Centrul Academic Internațional Eminescu, Asociația Națională a Oamenilor de Creație din Moldova, Liga Culturală pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni, primăria mun. Chișinău și primăria comunei Dumbrăveni, România.

Programul lucrărilor Congresului poate fi accesat aici.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău