Ecuador: Bărbați înarmați au dat buzna în direct în platoul unei televiziuni publice / video

  • 10 Ianuarie 09:24
Ecuador: Bărbați înarmați au dat buzna în direct în platoul unei televiziuni publice / video

Bărbați înarmați au dat buzna în platoul unei televiziuni publice (TC) din Guayaquil (sud-vestul Ecuadorului) marți după-amiază, luând ostatici jurnaliști și alți angajați, potrivit imaginilor transmise în direct pe acest canal, relatează Agerpres.

"Nu trageți, vă rog nu trageți!", strigă o femeie în mijlocul focurilor de armă, în timp ce atacatorii, înarmați cu pistoale, puști și unii cu grenade artizanale, bat și forțează oamenii îngroziți să cadă la sol, mai menționează Agerpres.

Unii dintre ei aveau cagule, în timp ce alții purtau glugă și șepci. Alții aveau fețele expuse sau se filmau cu telefoanele mobile, în timp ce unii dintre ei făceau cu degetele ambelor mâini semnele obișnuite de recunoaștere ale bandelor infracționale implicate în traficul de droguri care fac să domnească teroarea în Ecuador.

"Au intrat să ne omoare, Doamne, ferește-ne", i-a transmis unul din jurnaliștii captivi unui corespondent AFP într-un mesaj WhatsApp, în timp ce, pe fundal, se aud plângeri.

În mijlocul focurilor de armă, difuzarea acestor imagini suprarealiste au continuat în direct timp de câteva minute, în pofida stingerii luminilor de pe platou și a imaginii care a înghețat pe ecran, până la ceea ce pare a fi intervenția poliției, după strigătele "poliție, poliție" care se aud.

"Unitățile naționale de poliție (...) au fost sesizate cu privire la această faptă criminală și sunt deja la fața locului", au transmis polițiștii într-un mesaj către presă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău