Economiștii, atenți la previziunile meteorologilor. Europa s-ar putea confrunta cu un val de frig chiar în luna decembrie

  • 15 Octombrie 2022 16:39
Economiștii, atenți la previziunile meteorologilor. Europa s-ar putea confrunta cu un val de frig chiar în luna decembrie

Apropierea iernii îi face pe economiști să fie mai atenți la previziunile meteorologilor. După o vară caldă, guvernele din Europa și-ar dori și o iarnă blândă, în condițiile în care aproape toate statele au renunțat la gazul ieftin rusesc. Totuși, meteorologii avertizează că ar putea exista riscul unui val de frig care ar crește brusc cererea pentru încălzire.

Țările europene s-au grăbit să îți umple depozitele de gaze încă din timpul verii, în așteptarea unei ierni geroase care ar duce la creșterea consumului de gaz pentru producerea de energie electrică.

Iar previziunile cercetătorilor de la Centrul European pentru prognoza vremii par să confirme temerile politicienilor și ale populației. Europa s-ar putea confrunta cu un val de frig chiar în luna decembrie.

În această perioadă, în vestul și nordul Europei vremea este destul de bună, însă decembrie ar putea aduce un front rece, tocmai din Siberia. Dar nici previziunile savanților nu pot fi foarte exacte, așa încât nu se știe cât va dura această perioadă de ger.

Așa că, în săptămânile următoare, meteorologii vor fi cei mai ocupați oameni, pentru a furniza informații cât mai exacte despre sosirea iernii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău